mandag den 12. oktober 2009

Drengen i kufferten - Lene kaaberbøl


Drengen i kufferten bliver fundet på hovedbanegården i en bagageboks af sygeplejersken Nina Borg, som er denne romans hovedperson og detektiv. Hun arbejder på et asylcenter og har flere gange været udsendt til krigs zoner. Desuden er hun med i et netværk hvor hun hjælper mennesker som af forskellige grunde står uden for det danske samfund. Hendes mand kalder hende en adrenalinjunkie. Selv ser hun sig nok mere som en person med en stor social samvittighed.

Nina er ikke hovedperson på samme måde som i så mange andre krimier, og romanen falder ikke ind under den ofte brugte kategori "femikrimi". Historien skifter nemlig hele tiden synsvinkel mellem de forskellige personer og på den måde hører vi også dele af deres baggrundshistorie og får en forståelse for både "detektiven", offeret og gerningsmændene. Det gennemføres på en måde, så historien stadig er sammenhængene og godt flydende.

Samfundskritikken er skarp og den gennemsyrer handlingen. Den rammer alt fra menneskehandel, prostitution og vold, til mennesker som tror de kan købe alt for penge og en tendens til at moralisere over andres liv.

Drengen i kufferten er den første af foreløbig i alt tre romaner om Nina Borg.

Dette er virkelig en velskrevende og god krimi, som jeg kun kan anbefale folk at læse.

Jeg har som sædvanligt være rundt på nettet og fundet den bedste pris til dig. Lige nu kan du spare 15% i forhold til din lokale boghandel, har fundet bogen til 254,15 kr. - Find bogen her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar