mandag den 24. august 2009

Nedtælling - Liza Marklund


I Stockholm er man i fuld gang med at opføre et olympisk stadion. Men en decemberdag seks måneder før indvielsen bliver Victoriastadion sprængt i luften, og på det søndersprængte stadion finder man resterne af OLs dynamiske og karismatiske chef i Sverige, Christina Furhage. Er der tale om en international terroraktion, et attentat udtænkt og gennemført af en indædt OL-modstander eller er udåden rettet mod Christina Furhage personligt? Annika Bengtzon, nyudnævnt chef for kriminelradaktionen på Kvällspressen med et nærmest bulimistik forhold til sit arbejde, bliver vækket midt om natten og må ud og dække begivenheden for sin avis.

Uden at vide det sætter hun kræfter i gang som ender med at true hendes eget liv.

Liza Marklund bor i Stockholm med mand og tre børn. Hun har tidligere arbejdet som nyheds chef og chefredaktør i pressen og på tv, og det er sandsynligvis forklaringen på hendes velgørende kyndige og saglige greb om sit emne.

Det er lykkedes Liza Marklund at skildre forbrydelsen indefra og trække den ind i sin egen verden. Hendes forbrydere og ofre lever samme liv og står over for samme problemer som hendes heltinde, Annika Bengtzon. Annika er ikke nogen superheltinde, hun er langt mere sårbar og mindre skråsikker og forudseende end gængse krimiheltinder og måske derfor lettere at forstå.

Nedtælling er den første roman i krimiserien om Annika Bengtson.

Hvis du endnu ikke har læst bøgerne om Annika Bengtson, så er du virkelig gået glip af en masse underholdning / spænding. Men heldigvis er det jo aldrig for sent til at komme i gang :)

Bogen "Nedtælling" er som sagt den første bog om Annika Bengtson.

Jeg har fundet bogen til billige penge nemlig kun 99,95 - find bogen her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar