fredag den 21. august 2009

Må simpelthen anbefale denne bog - "Lilla hibiscus" af Chimamanda Ngozi Adichie

Lilla hibiscus er en gribende roman om en familie i opløsning og en ung piges ønske om en bedre verden for sig selv og sine nærmeste.

Femtenårige Kambili og hendes bror, Jaja, lever priviligeret i hjemlandet Nigeria. Deres far er en velstående og respekteret forretningsmand, de bor herskabeligt og de går på en kostbar privatskole.

Tilværelsen er dog alt andet end harmonisk. Faren, en fanatisk og dybt religiøs mand, styrer familien med jernhånd. Huset er dystert og kvælende. Da deres kærlige faster overtaler sin bror til at lade børnene komme på besøg, bliver Kambili og Jaja for første gang introduceret til en anden verden.
De vender hjem forandret af deres ny vundne frihed. Men spændingen i familien stiger, og Kambili må finde al den styrke, hun kan, for at holde sin familie samlet.


Jeg er næsten lige blevet færdig med at læse denne bog, jeg ved godt, at det ikke er en krimi, men denne bog er simpelthen så rørende og så gribende, at du skylder dig selv at læse bogen. Den er helt igennem fantastisk.


Kathrine Lilleør fra Berlingske Tidene skriver: En datters kærlighed til sin voldelige far og en opvækst i religiøst tyranni er fuldendt fortalt i »Lilla hibiscus«, som var det Tove Ditlevsen reinkarneret. Man kan således læse romanen af mange grunde: For indblikket i den nigerianske folkesjæl. For dens familieportræt – eller for mødet med pigen Kambili. Et rørende møde. Jeg glemmer hende aldrig. Hun giver bogen 6******

"Lilla hibiscus" har virkelig gjort et kæmpe indtryk på mig - læs bogen, du vil ikke blive skuffet!

find bogen her



Ingen kommentarer:

Send en kommentar